Ateliers Menchior uit Ans (Luik): renovatie & vervaardiging van lijstwerk

Ateliers Menchior

Menchior uit Luik (Ans) is sinds 1850 gespecialiseerd in de renovatie en vervaardiging van lijstwerk en de restauratie van geklasseerde en andere gebouwen voor particulieren en bedrijven.

Bezoek onze website of neem contact met ons op voor meer informatie. Wij helpen u met plezier!

Wat geschiedenis

1850, Pierre-Joseph Menchior en zijn vrouw richten het atelier op.

 

1918, Joseph en Alphonse, de artistieke zonen van Pierre-Joseph, volgen aan de Académie Royale des Beaux-Arts van Luik lessen beeldhouwkunst en ornamentiek, waarvoor Alphonse met grootste onderscheiding slaagt. Beide zonen werken in het bedrijf dat in volle ontwikkeling is. Enkele jaren later verlaat Joseph het bedrijf.

 

1930, Alphonse Menchior neemt het bedrijf over en geeft het zijn naam. Vanaf dit moment zal het bedrijf blijven groeien.

 

In de jaren 1950 treden zijn twee zonen, Pierre en Daniel, in de voetsporen van hun vader. Ze volgen ook les aan de Académie Royale des Beaux-Arts van Luik.

Ze zijn beiden briljante beeldhouwers en behalen de grootste onderscheiding in grafiek, ornamentiek en beeldhouwkunst.

 

1982, de twee dynamische broers, Pierre en Daniel, beslissen om een vennootschap te maken van het familiebedrijf, de s.p.r.l. A. Menchior & fils.

De drie kinderen van Pierre, Jean-Luc, Alain en Fabienne zetten de familietraditie voort. Ze volgen kunstlessen aan de Académie Royale des Beaux-Arts van Luik vooraleer ze aan de slag gaan in de wereld van de staff en de ornamentiek.

Ze hebben alle drie een opleiding “restaurateur van oude gebouwen” gevolgd.

Fabienne, de jongste van de familie, is kunstschilderes en slaagde met grootste onderscheiding voor de opleiding bedrijfsbeheer.

 

2000, een verjaardag, 150 jaar. Dat betekent niet alleen 150 jaar ambachtelijke tradities, maar ook de fierheid om een patrimoniumhandwerker te zijn.

Bovendien wordt, onder impuls van de drie jongeren, een nieuw productiebedrijf opgericht, de Ateliers Menchior.

 

2001, een beslissend jaar voor de uitbreiding van de onderneming met een nieuwe infrastructuur in het industriepark Bonne Fortune in Ans – Luik.
Op deze nieuwe site zijn de twee ondernemingen gevestigd onder de alom bekende merknaam Menchior®.

Menchior & fils, patrimoniumhandwerkers.

Menchior is gespecialiseerd in de renovatie van mooie privéwoningen, de restauratie van publieke en geklasseerde gebouwen, het beheer van werven, de installatie van siermotieven.

 

Ateliers Menchior, een meester-handwerker.

Het ontwerp en de vervaardiging van siermotieven in staff volgens een oude familietraditie.

 

Erkenningen

· Klasse 1D11

· Klasse 2D24

· Klasse 3D23